Regnbågscupcakes - recept

2011-06-22 23:14:19
Jo visst kan jag göra det!

150 gram smör
200 g vit choklad(smältes tillsammans med smöret)
2 ägg
2,5 dl socker
vaniljsocker, välj mängd
2 dl mjölk
4-5 dl mjöl
3 tsk bakpulver
en nypa salt
kardemumma, välj mängd
Gör såhär:
  • Smält smöret och blanda i den vita chokladen så den får smälta tillsammans med smöret.
  • Vispa socker och ägg poröst.
  • Häll i lite vaniljsocker, här är det fritt fram att välja hur mycket.
  • I med mjölken.
  • Glöm inte att vispa mellan allt det här också.
  • Blanda i mjölet och se till så det inte blir klumpigt, vem vill ha mjölklumpar i muffinsen liksom?
  • I med det smälta smöret och chokladen.
  • Bakpulver, salt och kardemumma. Välj mängd även på kardemumman.
  • Blanda ihop alla ingredienser i en stor bunke. Därefter delar du upp smeten i x antal småskålar där du sedan blandar i karamellfärg. Häll lite smet från varje skål i muffinsformarna och sedan in på en plåt i ugnen på 175 grader i cirka 10-15 minuter. Se till att de inte är kladdiga.
Frotsingen: smör, florsocker, vaniljsocker, två äggulor, philadelphiaost efter smak. Välj mängd på dessa ingredienser!

Receptet kommer från min syster, hennes blogg kan ni kika in på HÄR!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0