Regnbågscupcakes - recept
2011-06-22 ♥ 23:14:19
Jo visst kan jag göra det!
150 gram smör
200 g vit choklad(smältes tillsammans med smöret)
2 ägg
2,5 dl socker
vaniljsocker, välj mängd
2 dl mjölk
4-5 dl mjöl
3 tsk bakpulver
en nypa salt
kardemumma, välj mängd
Gör såhär:
- Smält smöret och blanda i den vita chokladen så den får smälta tillsammans med smöret.
- Vispa socker och ägg poröst.
- Häll i lite vaniljsocker, här är det fritt fram att välja hur mycket.
- I med mjölken.
- Glöm inte att vispa mellan allt det här också.
- Blanda i mjölet och se till så det inte blir klumpigt, vem vill ha mjölklumpar i muffinsen liksom?
- I med det smälta smöret och chokladen.
- Bakpulver, salt och kardemumma. Välj mängd även på kardemumman.
- Blanda ihop alla ingredienser i en stor bunke. Därefter delar du upp smeten i x antal småskålar där du sedan blandar i karamellfärg. Häll lite smet från varje skål i muffinsformarna och sedan in på en plåt i ugnen på 175 grader i cirka 10-15 minuter. Se till att de inte är kladdiga.
Frotsingen: smör, florsocker, vaniljsocker, två äggulor, philadelphiaost efter smak. Välj mängd på dessa ingredienser!
Receptet kommer från min syster, hennes blogg kan ni kika in på HÄR!
Kommentarer
Trackback